Unul din 10 profesori se vrea director. Vezi câți s-au înscris la concursul de experți în management educațional

172

Sute de cadre didactice din Olt, fie că au deținut sau dețin o funcție de conducere a unei unități de învățământ, fie că nu exclud ca în viitor să fie și directori de școală, au devenit experți în management educațional. Alți 125 își încearcă acum șansele, susținând  concurs în această perioadă.

Nu este un lucru rău să vrei să avansezi în carieră, indiferent în ce domeniu activezi. Pe acest principiu merg și sute de cadre didactice care în ultimii ani au considerat că nu este rău să fie experți în management educațional, una dintre condițiile obligatorii pentru a accede într-o funcție de conducere în învățământ.

Corpul naţional de experţi în management educaţional este pepiniera pentru viitorii conducători ai unităților de învățământ din preuniversitar. Calitatea de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional se dobândeşte prin înscrierea în Registrul naţional al experţilor în management educaţional, în urma promovării concursului de selecţie organizat de Ministerul Educației. Acest registru este practic baza de date cu potențiali conducători pentru instituțiile de învățământ preuniversitar.

În prezent, în acest registru figurează 645 de cadre didactice din Olt, care au devenit din 2012 și până anul trecut experți. Anul acesta s-a dat deja startul concursului pentru noi experți. 125 de cadre didactice oltene au admis etapa online, selecţia candidaţilor realizându-se către inspectoratele școlare, în baza unui calendar stabilit de Ministerul Educaţiei. Lista celor admiși a fost publicată astăzi pe site-ul IȘJ Olt. Candidații trebuie să depună până pe 23 ianuarie portofoliile cu documentele impuse de metodologia organizării acestui concurs. În perioada 24-26 ianuarie, IȘJ va transmite la ministerul de resort lista candidaților declarați admiși după etapa de selecție online, care la data înscrierii la selecție ocupă o funcție de conducere sau de îndrumare și control din inspectoratul școlar, precum și dosarele acestora. Urmează mai multe etape, abia pe 14 februarie urmând a fi  afișate rezultatele finale ale celei de-a 11-a serii de experți, pe 16  februarie fiind emis ordinul de ministru privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul Naţional de Experţi în Management Educaţional.

În Olt, își desfășoară activitatea la catedră circa 6000 de cadre didactice. Mai mult de o zecime dețin patalama de expert.