Primăria Slatina primește cereri pentru tichetele sociale de Paște. Vezi punctele de primire

461

Începând de luni, Primăria Slatina va demara proiectul din acest an de acordare a tichetelor sociale pentru persoanele cu venituri reduse. Administrația a stabilit 10 puncte unde se primesc cererile.

“Primăria municipiului Slatina anunță demararea celui de-al doilea sezon de distribuire și depunere cereri pentru acordarea de tichete sociale pentru Paște 2017. În acest sens se vor menține cele zece puncte de pe raza municipiului amenajate inițial pentru sezonul Crăciun 2016, puncte unde se vor putea distribui și depune cereri în perioada 16 ianuarie – 28 februarie. Tichetele sociale vor fi puse gratuit la dispoziția cetățenilor, beneficiarii urmând să le primească direct la domiciliu, prin intermediul poștei, în luna dinaintea evenimentului ce urmează a fi sărbătorit”, anunță Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Pot beneficia de tichete persoanele cu handicap grav sau accentuat și, respectiv, pensionari – fără a se ţine seama de vârstă şi tip de pensie, cu venituri lunare de până la 1.000 lei.

Tichetele sociale, în valoare de 100 lei, vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Cele zece puncte unde se pot depune cererile sunt: la La Primăria Slatina – sediul central (str. Mihail Kogălniceanu), Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat (str. Unirii) și Direcția Economică (str. Toamnei); la Direcţia Protecţie şi Asistenţă Socială – sediu central (str. Frații Buzești), Clubul Pensionarilor (str. Victoriei) și Centru de Îngrijire si Igiena Corporală (str. Nicolae Bălcescu); la Centrul „Complex servicii pentru persoane adulte cu dizabilități și alte persoane aflate în situații de nevoie Slatina” al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt (str. Centura Basarabilorl; Compania de Apă Olt  – Casieria sediu central (str. Artileriei), Casieria Dispecerat (str. Textilistului) și Casieria A.I. Cuza. Totădată, cererea va putea fi transm,isă părimăriei și online, împreună cu documenhtele solicitate, la adresa office@primariaslatina.ro.

Anul trecut, de Crăciun, circa 4300 de slătineni au beneficiat de tichete. Anul acesta, acestea se vor distribui de două ori: de Paște și Crăciun.