Noul subprefect va fi un vechi politician

758

În timp ce reprezentantul Guvernului în teritoriu va rămâne tot Silviu Neacșu, susținut de PSD, subprefectul susținut de liberali va fi înlocuit cu o persoană susținută de liberal-democrați.

Guvernarea PSD+ALDE va avea în teritoriu, la Olt, reprezentanți de la ambele partide. Cum pesediștii olteni au ținut morțiș să-și păstreze fotoliul de prefect, susținându-l în continuare pe funcție pe Silviu Neacșu, numit la cârma județului în 2014 și menținut chiar și de Guvernul Cioloș, celor de la ALDE le va reveni postul de subprefect.

Râvnind la fotoliul de prefect, pentru care-l pregătea pe Teiu Păunescu, fost senator de Olt ce n-a mai prins “trenul”parlamentar în acest legislativ, ALDE Olt se va mulțumi și cu poziția secundă în cadrul Instituției Prefectului. Surse din partid spun că Teiu Păunescu nu a acceptat să fie vioara a II-a, astfel încât partidul îl va susține pe Radu Ioniță – președintele executiv al ALDE Slatina.

Ioniță este un politician cu ștate vechi, venind din garda PDL, pentru care a candidat la funcția de primar al Slatinei în 2012. Absolvent al Universității Politehnice București, profesorul Ioniță este consilier local în CL Slatina și director tehnic la Compania de Apă Olt.

În prezent, funcția de subprefect este ocupată din octombrie 2016 de bălșeanul Ionuț Cotarcea, fost director în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii.