Voluntarii Crucii Roșii au hrănit oamenii străzii

142

12 persoane fără adăpost găzduite noaptea trecută la adăpostul de la Slatina s-au bucurat de o vizită care i-a determinat să accepte că există și oameni cu suflet, cărora le pasă de soarta lor. Mai mulți voluntari ai Crucii Roșii și tineri ai unei asociații sponsorizate de Clubul Rotary le-au adus ceai cald, fructe și gustări.


Dorind să fie un exemplu și pentru alți cetățeni care pot ajuta în condiții de situații de urgență, nu doar să critice intervențiile autorităților, mai mulți tineri voluntari ai Crucii Roșii, dar și membri ai Clubului Interact Slatina au ingnorat frigul de afară și nu s-au dus să se distreze în vreun club, ci să viziteze pe acei oameni care trăiesc fără un acoperiș deasupra capului. În jurul orei 19.30, voluntarii s-au prezentat la Centrul de Igienă și Ingrijire Corporală Slatina, unde primăria a amenajat un adăpost pentru oamenii străzii, oferindu-le celor 4 femei și 8 bărbați cazați pe timpul nopții ceai cald, fructe și gustări.
“Mobilizarea voluntarilor Crucii Rosii Olt s-a făcut în condițiile previziunilor meteo de timp geros, care pune în pericol sănătatea persoanelor fără adăpost, ce sunt nevoite să-și petreacă noaptea în spații improvizate, adeseori periculoase”, declară Simona Capisizu, directorul Crucii Roșii Olt.
Acțiunea reprezintă o inițiativă a Crucii Roșii- Filiala Olt, membru în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt.