Moț și Albotă, primii secretari de stat ai Oltului

725

Astăzi au fost făcute primele numiri ale unor olteani în funcția de secretar de stat în Guvernul Grindeanu. Este vorba de o femeie ce a devenit mâna dreaptă a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, deputat de Olt, și de un fost secretar de stat. Potrivit unor surse PSD Olt, vor urma și alte astfel de posturi acordate unor olteni.

Florin Iordache, ministrul Justiției, și-a luat în echipa de adjuncţi un oltean: magistratul Mariana Moț. CSM a aprobat astăzi, solicitarea ministrului de transferare a trei magistraţi în funcţia de secretari de stat. Printre aceştia numărându-se şi şefa Secția a II-a Civilă din cadrul Curții de Apel Craiova. Mariana Moț este mama primarului Slatinei, Emil Moț, și deja a fost detașată la minister pe o perioadă de trei ani de zile.

Din echipa ministrului caracalean Florin Iordache mai fac parte ca secretari de stat: Oana Hăineală și Constantin Sima.

A doua numire este cea a lui Emil Albotă, care a ocupat anterior tot o funcție de secretar de stat, la Ministerul Educației, pe Investiții. Prin semnătura primului-ministru, slătineanul Emil Albotă a fost numit în funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), poziție cu rang de secretar de stat. Albotă este inginer doctor în construcţii. „Am „îndrăznit să cred” în oameni, în prieteni, în munca în echipă, în valoare, în speranță… Cu voință, demnitate și perseverență am făcut tot ceea ce mi-a stat în putință pentru a promova viziunile și proiectele noastre de viitor. Am dăruit încredere și am fost mandatat, la rândul meu, cu încredere. Profesionalismul și seriozitatea mea vor gira acum noua responsabilitate primită: aceea de a reprezenta Oltul și oltenii, marea mea familie, din fruntea unei instituții a statului: Inspectoratul de Stat în Construcții. Vă asigur că voi onora cu aceeași responsabilitate și seriozitate încrederea acordată, depunând toate eforturile pentru a mă ridica la nivelul așteptărilor!”, a postat Albotă pe facebook.

În perioada următoare, și alte posturi de secretari de stat vor fi ocupate de persoane din județul Olt. La Ministerul Educației, un post este râvnit de Felicia Man, actualul inspector școlar general al IȘJ Olt, aceasta având însă pregătire pentru învățământul preuniversitar, domeniu pe care a fost numit deja Liviu Pop.

Potrivit unor surse social-democrate, un post de secretar de stat ar putea fi ocupat de olteni la Ministerul Transporturilor. Cu cele mai mari şanse să-l ocupe este cotat Cătălin Rotea, fost prefect al judeţului Olt în perioada septembrie 2013- martie 2014. Iniţial în cărţi ar fi fost Cătălin Grecu, dar directorul Loctrans Slatina ar fi refuzat propunerea din motive personale.

Un alt post de secretar de stat este vehiculat că va fi ocupat la Ministerul Energiei de Corina Sulger. Aceasta este președinta femeilor social-democrate din Slatina și Key Account Manager (manager client) CEZ, zona Oltenia.