Jianu a răsucit sistemul: mediul de afaceri conduce ministerul și nu invers

162

Slătineanul Florin Jianu a luat decizia inedită ca agenda publică a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat să fie realizată de mediul de afaceri și nu invers. Astfel, mediul de afaceri va fi coordonat de un Comitet Consulativ pentru Antreprenoriat.

Un specialist, un om din mijlocul lor, care știe problemele și poate să identifice soluțiile este recunoscut de către oamenii de afaceri ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Cunoscând mediul de afaceri, olteanul Florin Jianu a decis ca activitatea din domeniu să fie stabilită mai întâi de către un comitet, cu care ministrul să se consulte în luarea unor decizii. “Dialogul, transparența și parteneriatul public privat reprezintă priorități ale mandatului meu. De aceea, am decis instituirea Comitetului Consultativ pentru Antreprenoriat. Agenda publică a ministerului trebuie sa fie realizată de mediul de afaceri, iar nu invers”, a postat ministrul oltean pe pagina sa de socializare.

Jianu a decis ieri, prin Ordin de ministru, înfiinţarea Comitetului ​Consultativ pentru ​A​ntreprenoriat, acesta având ca scop consolidarea parteneriatului cu mediul privat și aprobarea programelor şi măsurilor de stimulare a mediului de afaceri din România. “Consider acest demers un pas important în intensificarea dialogului cu mediul de afaceri, partenerul alături de care construim agenda viitoarelor politici publice de susţinere a antreprenoriatului. Scopul comitetului este acela de a întări parteneriatul public-privat, de a creşte gradul de transparenţă a deciziilor administraţiei publice şi de a asigura o consultare şi participare activă a tuturor partenerilor.“, a precizat ministrul.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, Comitetul Consultativ pentru Antreprenoriat va dezbate şi elabora recomandări privind definirea şi implementarea politicilor de dezvoltare şi creştere a competitivităţii mediului de afaceri din România, va propune măsuri de îmbunătăţire a cadrului legislativ şi administrativ, cu impact asupra mediului de afaceri şi va decide constituirea unor comisii de specialitate, care vor avea ca obiect de activitate analizarea unor probleme specifice, de interes pentru mediul de afaceri din România.

Organismul cu rol consultativ este alcătuit din 67 de organizaţii reprezentând parteneri sociali, organizaţii neguvernamentale ale mediului de afaceri, ale camerelor de comerţ şi industrie, organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi ai autorităţilor publice locale.