Ger năpraznic: – 20 de grade de dimineață la Slatina. Atenționare de ger până mâine

819

Sub atenționare de COD PORTOCALIU de ger, Oltul a înregistrat noaptea trecută temperaturi foarte scăzute. Cel mai frig a fost la Slatina și Caracal. Până mâine, vremea se va menține geroasă.

-20 de grade s-a înregistrat azi de dimineață, la ora 5.00, la Slatina, localitatea cu cele mai scăzute temperaturi din județ. “Pentru intervalul 9 ianuarie, ora 08.00 – 10 ianuarie, ora 05.00, în județul Olt vremea s-a menţinut geroasă în cea mai mare parte a intervalului. Cerul a fost mai mult noros îndeosebi în cursul zilei. La începutul intervalului, pe arii restrânse a nins slab. Vântul a suflat în general slab. Temperaturile maxime au fost de -10 grade la Caracal şi -8 grade la Slatina, iar la ora 05.00 temperatura aerului avea valori de -20 de grade la Slatina şi -19 Caracal. La ora 20.00 stratul de zăpadă măsura până la 25 cm la Caracal”, transmite Centrul Meteorologic Oltenia.

Aflat de ieri sub COD PORTOCALIU de ger, Oltul rămâne sun zodia gerului până mâine dimineață la ora 8.00, potrivit meteorologilor. “Pentru intervalul 10 ianuarie, ora 08.00 – 11 ianuarie, ora 08.00, prognoza meteorologică indică că la nivelul județului vremea se menţine geroasă. Cerul va fi mai mult noros în cea mai mare parte a intervalului. Pe arii extinse, mai ales în cursul nopţii va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 şi -11 grade, iar cele minime, în creştere faţă de noaptea precedentă, între -14 şi -11 grade”, informează Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență.

În acest moment, în județ nu sunt localități nealimentate cu energie electrică, nu mai sunt drumuri închise sau blocate, circulația rutieră desfășurându-se în condiții de iarnă.

Prefectul județului a solicitat ieri primarilor să identifice persoanele aflate în dificultate (fără adăpost, în vârstă, în imposibilitatea de a se deplasa etc) și să intervină în sprijinul acestora. La nivelul municipiului Slatina, în cursul nopții de 09/10 ianuarie au fost preluate și transportate în spațiul special amenajat 11 persoane, iar conform ultimei raportări a Direcției de Sănătate Publică Olt, la nivelul județului, situația este următoarea: cazuri sociale și hipotermie transportate cu ambulanța: 1; cazuri hipotermii asistate în UPU/CPU: 1;t total cazuri sociale (fără probleme medicale) prezentate în UPU de peste 12 ore: 5; număr decese datorate hipotermiei: 0.