Ciorbea nu se mai pitește de Iohannis. Reacție dură la atacurile președintelui

67

Victor Ciorbea a reacționat la declarațiile președintelui Iohannis, care a spus că este indignat de demersul Avocatului Poporului de a ataca la Curtea Constituțională articolul din Legea organizării guvernului care interzice persoanelor condamnate să facă parte din Executiv.

„Ce pot să vă spun. Eu am convingerea că nicio persoană responsabilă, de bună credință, care a citit acea excepție nu ar putea sau nu poate să fie deranjată, fie că e din România, fie că e de oriunde din lume. De fapt,  toți cei care fac parte din conducerea celor trei puteri ale statului ar trebui să îndeplinească aceleași condiții extrem de înalte de moralitate, de cinstite, de corectitudine pentru a îndeplini aceste funcții de demnitate publică. Prin urmare, toți cei care vorbesc și dau lecții de constituționalitate sau de moralitate, am convingerea că nici măcar nu au răsfoit acea excepție de neconstituționalitate. Ar fi mai bine să răsfoiască excepția și apoi să vorbească despre ea.”, a declarat Victor Ciorbea, la sediul Parchetului Militar.

Președintele Klaus Iohannis a reacţionat după ce Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a contestat la CCR legea care nu le permite condamnaților penali să dețină funcții în Guvern, lege care îi interzice, de asemenea, lui Liviu Dragnea să devină premier.

„Strădaniile unei persoane care vrea să devină premier nu intră în atribuțiile Avocatului Poporului”, a transmis Administrația Prezidențială prin intermediul purtătoarei de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

„ Preşedintele trage un semnal de alarmă ca toţi românii să înţeleagă cât de periculos este acest demers, care poate deschide poarta condamnaţilor penal să ne conducă”, a mai spus Dobrovolschi.

De asemenea, Mădălina Dobrovolschi a declarat că preşedintele Klaus Iohannis este „indignat” de demersul Avocatului Poporului de a ataca la CCR articolul 2 din Legea 90/2001, fiind surprins că acesta acţionează „în beneficiul unui singur om”.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională pe legea care prevede că membrii Guvernului nu pot fi persoane care au suferit condamnări penale. Acest act normatic l-a împiedicat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, să pretindă funcția de premier, din postura de lider al coaliției PSD-ALDE, câștigătoare a alegerilor din 11 decembrie.