Dotarea medicinei de urgență- ținta pe 2017 a Spitalului Județean Slatina

175

Mese de operații, aparate Roentgen și aparate de hemodializă își propune conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina să achiziționeze în acest an, continuând investițiile din 1016, an în care unitatea medicală s-a îmbogățit cu aparatură și dispozitive medicale noi, de înaltă performanță.

Pacienții internați la Slatina nu vor mai fi trimiși pentru anumite investigații amănunțite în centre precum Craiova sau București. Cea mai mare unitate sanitară din județul Olt a fost dotată pe finalul anului trecut cu aparatură și dispozitive de înaltă performanță, care a înlocuit aparatura veche și uzată, dar a adus și posibilitatea de realizare a unor proceduri medicale care până acum nu se puteau realiza în reședința Oltului. În 2017 se va continua cu achiziționarea aparaturii pentru medicina de urgență.

“Anul acesta ne propunem să creștem posibilitatea de a dota spitalul, în special pe medicina de urgență, începând cu mese de operație, aparate Roentgen pentru sălile de operație, până la aparate pentru hemodializă, astfel încât dotarea să corespundă exigențelor și cerințelor unui spital județean modern”, ne-a declarat Cătălin Pătru, directorul medical al SJU Slatina.

Anul trecut, spitalul a fost dotat, în special, cu aparatură care a înlocuit-o pe cea existentă, uzată sau depășită din punct de vedere moral, dar și cu aparatură performantă, care permite medicilor să efectueze investigații și proceduri pe care nu le puteau face până acum. S-au primit: un microsciop chirurgical, masă de operație pentru Ortopecdie, linie endoscopică digestivă, aparat electroencefalograf pentru copii, incubatoare, mobielier și dotări noi pentru Neonatologie și Pediatrie, etc.

Pentru dotarea și modernizarea Spitalului Județean, Consiliul Județean Olt a alocat anul trecut circa 8 milioane de lei, iar anul acesta se intenționează alocarea unei sume mai mari. Pe lângă noile aparate de ultimă generaţie ce vor fi achiziționate la Spitalul Județean de Urgență Slatina, vor fi continuate modernizările la Blocul Materno-Infantil și Blocul Central. Conducerea județului a anunțat că finanțarea va înceta doar în momentul în care spitalul va fi complet refăcut.