Adăpostul de noapte de la Slatina, supraaglomerat. Ce primesc oamenii străzii de la autorităţi

174
Vremea extrem de rece a umplut la refuz adăpostul de noapte

Autorităţile slătinene au redeschis, de vineri, adăpostul de noapte din zona de jos a municipiului. Aici oamenii străzii  din localitate se pot adăposti în aceste zile de ger cumplit. În acest loc sunt aduşi şi cetăţenii din alte localităţi şi judeţe care s-au pripăşiţi prin municipiu. Noaptea trecută, numărul celor care au ajuns în adăpost a fost mai mare decât capacitatea acestuia.

,,Capactatea adăpostului nostru este de doar 10 locuri. Noaptea trecută, au ajuns la asăpost singuri sau aduşi de poliţiştii locali 12 persoane, trei dintre ele fiind femei. Vă daţi seama că nu putem să-i lăsăm în stradă pe această vreme pentru că se depăşeşte capacitatea adăpostului. În funcţie de situaţie, încercăm să găsim soluţii. Noaptea trecută, în cazul unei persoane s-a impus transportarea ei la spital. Omul nu era din localitate şi nici din judeţ. Venea din Mehedinţi şi dorea să ajungă la Jitaru. A fost găsit prin gară, nemâncat şi îngheţat de frig. Când i-am dat ceva să mănânce a vomitat şi a început să se simtă rău”, ne-a declarat Nora Popescu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Slatina.

Cei care ajung la adăpost beneficiază de un pat cald şi o gustare. Ei pot face baie şi sunt examinaţi sumar din punct de vedere al stării de sănătate.

Conducerea adăpostului susţine că acesta va rămâne deschis pe toată perioada rece, când mercurul din termometre va coborâ sub 0 grade.