Eliminarea taxelor, văzută de șeful antreprenoriatului: în România va fi GRATUIT să îți faci o firmă!

131

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care prevede eliminarea a 102 taxe. Legea este văzută de către noul ministru al IMM-urilor, Florin Jianu, ca o mană cerească pentru înființarea de noi afaceri.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 6 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.”, transmite Administrația Prezidențială. Legea va intra în vigoare după ce decretul prezidențial de promulgare a legii va fi publicat în Monitorul Oficial Partea I.

Eliminarea taxelor vine și în sprijinul celor care vor să-și deschidă o afacere, lucru explicat clar pe pagina sa de socializare de noul ministru al IMM-urilor, slătineanul Florin Jianu, înainte de a fi ales șef peste antreprenori. Acesta și-a exprimat părerea și în privința mult-contestatei taxe radio-tv. „Mie mi se pare că în discutia referitoare la Legea celor 102 taxe ne plasăm greșit, uitându-ne la taxa radio tv care este în mod evident o catastrofă pentru firmele românești (de parcă la firmă stai să te uiți la tv, nu să muncești; îmi spunea ieri un francez că i se pare din epoca de piatră această taxă). Aici e case closed, dezbaterea asupra utilității renunțării la această taxă e ridicolă. E ca și cum ai spune că fiecare cetățean și firmă din această țară ar trebui să plătească taxă și la un ziar de stat, eventual la Scânteia. Legea celor 102 taxe prevede tăierea taxelor la Registrul Comerțului, astfel că imensul avantaj al acestei legi îl reprezintă posibilitatea oferită oricărui român să realizeze GRATUIT rezervare de nume firmă, înregistrarea unei firme, mențiuni în actele constitutive, etc. Mai simplu spus, în România va fi GRATUIT să îți faci o firmă! This is the coolest thing!”, a explicat Jianu pe facebook.

PSD-ALDE au anunțat că toată măsurile cuprinse în lege au impactul calculat și prevăzut în Bugetul pe 2017 care urmează să fie adoptat de Parlament luna aceasta.