Primul mesaj de la ministrul Iordache:  îmi doresc să contribui la creșterea gradului de încredere a românilor în justiție

125

Noul ministru al Justiției, olteanul Florin Iordache, a postat aseară, după depunerea jurământului, primul mesaj din noua postură.

Aflat la al cincilea mandat de parlamentar de Olt, caracaleanul Florin Iordache aduce în Olt al doilea mandat de ministru al Justiției, după Rodica Stănoiu (senator de Olt 1996-2008 și ministru al justiției între 2000-2004 în cabinetul Năstase). Aseară, după depunerea jurământului, ministrul Iordache și-a dezvăluit pe o rețea de socializare intenția de a reda Justiției respectul cetățenilor. “Votul de învestitură al colegilor din Parlament are în spate voturile a milioane de români care au ales programul de guvernare al PSD. Îmi voi pune întreaga experiență și energie pentru aplicarea măsurilor susținute de PSD în domeniul justiției și îmi doresc să contribui, prin activitatea mea, la creșterea gradului de încredere a românilor în una dintre cele trei puteri ale statului – justiția. Le urez multă putere de muncă, succes și determinare tuturor colegilor din echipa guvernamentală!”, este mesajul transmis de oltean.

Principalele proiecte pe care Florin Iordache a declarat la audierile comisiei că le are în vedere în domeniul pe care-l conduce sunt: o revedere a principalelor acte normative, inclusiv a Codului penal (Cp) şi a Codului de procedură penală (Cpp); aducerea în Parlament a legii răspunderii magistraților, discutarea legii grațierii cu toate părțile implicate; are în vedere legea răspunderii magistraţilor; elaborarea unor strategii de prevenire şi control al criminalităţii în ansamblu; va susţine reînfiinţarea Institutului de Criminologie.