Vremea rece a pus la pat peste 1400 de olteni. Primele cazuri de gripă

93

Sărbătorile nu au fost liniștite pentru mulți olteni. În plin sezon gripal, peste 1400 de olteni au fost puși la pat de infecții respiratorii, pneumonii sau gripă sezonieră. 180 de persoane s-au internat. Oltul a înregistrat și primele cazuri de gripă.

Potrivit compartimentului Epidemiologie al Direcției de Sănătate Publică Olt, din ultima săptămână a anului trecut și până astăzi s-au  înregistrat: 906 cazuri de infecții respiratorii acute cu  79  internări,  569 cazuri de pneumonii  cu  96  internări și 7 cazuri  de  gripă sezonieră,  din care 6 cazuri cu virusul gripal tip A subtip H3N2 și 1 caz cu virusul gripal tip B.

Gripa a fost identificată în cazul unui preșcolar de 4 ani din București, a unui adolescent din Fălcoiu și a unor tineri din Caracal, Vlădila, Rusănești, Slatina și Balș. Toate diagnosticele au fost confirmate de către laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București. Niciunul dintre pacienți nu a fost vaccinat antigripal în acest sezon. Cei 7 pacienți au prezentat simptomatologii similare: febră 38- 39 grade, debut brusc, tuse, expectorație, dispnee, rinită, coriză, mialgii, dureri în gât.

Patru  cazuri au fost izolate în Spitalul Județean de Urgență  Slatina, iar 3 în Spitalul Municipal Caracal. Astăzi, la prânz, la Slatina erau internate 5 persoane.