700 de kg dintr-un foc, 40 de dosare penale

80

Poliţiştii olteni au ridicat peste 700 kg. de articole pirotehnice şi au constatat 40 de infracţiuni în cadrul acțiunii „FOC DE ARTIFICII”, finalizată astăzi.

În perioada 15 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017, în cadrul Acţiunii „FOC DE ARTIFICII”, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cu sprijinul celor de ordine publică, din cadrul I.P.J. Olt, au efectuat controale la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice. De asemenea, echipele de control au acţionat în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru descoperirea celor care încalcă prevederile legale din acest domeniu.

“Poliţiştii au efectuat 246 de activităţi de control, în urma cărora au fost constatate 40 de infracţiuni, pentru care au fost întocmite dosare penale. De asemenea, au fost confiscate 735 kg. de articole pirotehnice, în valoare de 21.760 lei. O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 166 activități de informare în școlile din județ”, declară Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Prinși în flagrant au fost un tânăr de 19 ani din Caracal, care comercializa 27.320 bucăţi de petarde (45 kg); o societate comercială din Balş, unde au fost găsite 715 bucăți de obiecte pirotehnice ; un bărbat din Drăgănești Olt care transporta, cu autoturismul proprietate personală, 40 kg materiale pirotehnice; la o percheziție domiciliară din oraşul Drăgăneşti Olt polițiștii au găsit 9.600 obiecte de distracţie pe bază de substanţe pirotehnice;  într-o piaţă din Caracal un bărbat, de 51 ani, oferea spre vânzare articole pirotehnice, în greutate de 30 kg, etc.