Se caută culegători de zmeură pentru Portugalia, șoferi pentru Malta

196

300 locuri de muncă în domeniul agricol, la recoltatul zmeurei oferă angajatori din Portugalia prin intermediul Reţelei EURES, dintre care 280 culegători zmeură și 20 șefi de echipă.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt anunță oltenii interesați să muncească în străinătate cu contract de muncă legal că în această perioadă se părimesc dosare prin rețeaua Eures pentru 300 de locuri de muncă la cules de zmeură în Portugalia. Selecția va avea loc în perioada 25 – 26 ianuarie, în municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița. Persoanele interesate trebuie să se prezinte cu dosarul de înscriere la agenția olteană până pe 20 ianuarie.

“Durata contractului este de aproximativ 3 luni pentru culegătorii de zmeură și 3 – 6 luni pentru șefi de echipă, cu posibilitate de integrare permanentă în cadrul companiei. Timpul de lucru este de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcție de producție, să se efectueze ore suplimentare. Data estimată de angajare este sfârșitul lunii februarie/începutul lunii martie 2017. Sunt solicitate persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp, avantaj pentru persoanele cu experiență în agricultură/experiență recoltarea zmeurei sau în munca în sere. Angajatorul asigură cazare contra cost – 1 euro/zi. Angajatorul oferă plata în avans a drumului până în Portugalia, iar aceasta se deduce din primele salarii. Angajatorul asigură călătoria înapoi acasă, în cazul în care angajatul rămâne până la sfârșitul campaniei. Salariul de bază pentru culegători zmeură (săptămâna de lucru de 40 ore, 5 zile lucrătoare): 618,33 euro brut/lună; salariul pentru culegători zmeură cu ore suplimentare (48 de ore/săptămâna de lucru, 6 zile lucrătoare): 718,33 euro brut/lună. Salariul pentru șefi de echipă: minim 691.71 euro brut/lună – maxim 1227 euro brut/lună. Cunoașterea unei limbi străine nu este obligatorie”, explică Elena Țane, consilier EURES.
În această perioadă, prin rețeaua EURES se mai caută 200 de șoferi de autobuz și tramvai în Malta, 100 de infirmieri în Italia, 40 de asistenți medicali pentru Marea Britanie, 10 zugravi în Austria, 10 crescători de animale și 11 măcelari pentru Irlanda sau 20 de lucrători în asamblarea echipamentelor electrice în Slovacia.