Personalitatea Anului , distincție atribuită de Zilele Slatinei. Vezi cui și de ce

1671

Slatina se pregătește de sărbătoare, ocazie cu care îți premiază valorile. Anul acesta, distincția Personalitatea Anului va fi atribuită sportivei Adina Diaconu, profesorului pensioner Mihai Giuran și directorului executiv Prysmian Group Slatina -Valerio Battista.

A devenit o obișnuință pentru Slatina ca, odată cu aniversarea atestării documentare, să-și premieze și valorile, acei oameni ai cetății sau instituții care contribuie la dezvoltarea urbei. Anul acesta, manifestarea nu va mai purta denumirile date de edilii înaintași- Slatina, dagostea mea sau Casa noastră, ci simplu: Gala Laureaților.
Distincţia „Personalitatea anului” se va conferi cu ocazia împlinirii a 649 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei, în cadrul manifestării „Gala Laureaţilor” ediţia I , organizată în perioada 20 – 24 ianuarie.
Pesonalitățile Slatinei de anul acesta vor fi: pentru activitatea sportivă Adina Diaconu, pentru activitatea socială Ioan Mihai Giuran, iar pentru activitatea economică Valerio Battista – Director executiv Prysmian Group Slatina.
Adinei Diaconu i se va acorda şi titlul de ”Cetăţean de Onoare”. Performanţele sportivei din anul 2016 sunt:
Locul I – medalia de aur – Campionatul European Juniori 1 –echipe
Locul I – medalia de aur – Campionatul European Juniori 1 –simplu
Locul II – medalia de argint – Campionatul European Juniori 1 –dublu fete
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional Juniori1 – simplu
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional Juniori1 –dublu mixt
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional Juniori1 –dublu fete
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional Juniori1 –Echipe
Locul II – medalia de argint – Campionatul Naţional Seniori –simplu fete
Locul III – medalia de bronz – Campionatul Naţional Seniori – dublu fete
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional Tineret – simplu fete
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional Tineret – dublu fete
Locul I – medalia de aur – Campionatul Mondial Juniori – dublu fete
Locul III – medalia de bronz – Campionatul Mondial Juniori – simplu
Sportiva Adina Diaconu –marea speranţă a României în tenisul de masă: are la 17 ani peste 200 de medalii la nivel de copii, cadeţi şi juniori. Adina Diaconu a scris istorie şi la Cape Town, unde, alături de Andreea Dragoman, a adus primul aur pentru România la un Campionat Mondial de juniori. Bronzul cucerit însă la individual rămâne cea mai importantă medalie pentru româncă în 2016.

Ioan Mihai Giuran este recompensat pentru gestul său umanitar din anul 2016. Pensionar, în vârstă de 86 de ani, el a donat secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina două incubatoare pentru nou-născuții aduși pe lume înainte de termen valoarea acestora fiind de 21.000 de euro. Olteanul are o poveste impresionantă de viață, în care se combină cuvinte precum suferință, exil și noblețe. Printre actele sale de caritate se numără ajutorul acordat în 2002 Bibliotecii Județene ”Ion Minulescu” unde a fost înființată o secție de limba engleză, prilej cu care a donat peste 350 de volume.

Pentru activitatea economică, cea de-a treia distincție va fi acordată de Primăria Slatina lui Valerio Battista – Director executiv Prysmian Group Slatina- pentru investițiile din parcul industrial și crearea de noi locuri de muncă în Slatina. Grupul Prysmian va inaugura o nouă fabrică ce va dubla capacitatea de producție a cablurilor optice și o linie care va produce cabluri de înaltă tensiune, creând astfel în Parcul Industrial aproximativ 378 de locuri de muncă. La acestea se adaugă și crearea unei academii de inginerie. Proiectul de hotărâre a fost întocmit cu respectarea dispoziţiilor legale, motiv pentru care îl supun spre analiză și dezbatere Consiliului Local al municipiului Slatina.

Sute de elevi, premiați de Primăria Slatina la Gala Laureaților. Vezi LISTA