De Revelion, oltenii au dat bani… pe amenzi

47

Peste 70.000 de lei este valoarea sancțiunilor aplicate de către polițiștii olteni în zilele Revelionului. 14 șoferi au rămas pietoni.

În perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, peste 500 de poliţişti olteni au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Au fost constatate 34 de infracțiuni, de comiterea cărora sunt bănuite 19 persoane, iar 13 persoane au fost depistate în flagrant delict. În aceste zile, poliţiştii olteni au aplicat 271 de sancţiuni, în valoare de 72.975 lei şi au confiscat sau indisponibilizat bunuri în valoare de 460 lei.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 213 sancţiuni contravenţionale, 126 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză și 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, au retras 2 certificate de înmatriculare şi au reţinut 14 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

“Poliţia Română a luat măsuri suplimentare în perioada trecerii dintre ani, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice. Polițiștii sunt prezenți și astăzi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier. Poliția recomandă tuturor cetățenilor care pornesc la drum să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să se asigure corespunzător înainte de a schimba direcția de deplasare și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic!”, atenționează Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.