Parcarea supraetajată, ocupată aproape trei sferturi

138

60 de lei pe lună va trebui să achite un slătinean care dorește să parcheze autoturismul în parcarea supraetajată de pe Aleea Rozelor. Până ieri, termenul limită pentru depunerea cererilor, puțin peste 30 de slătineni au solicitat abonament, reprezentând circa trei sferturi din capacitatea parcării.

De la 1 februarie 2017, orice slătinean care va dori să parcheze în parcarea supraetajată de pe Aleea Rozelor, în apropierea Colegiului Vocațional, va trebui să dețină un abonament și un card de acces. Ieri a fost ultima zi în care s-au putut depune cereri pentru închirierea unui loc în parcarea Primăriei Slatina, administrată de către Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public Slatina. S-au grăbit să-și procure abonamente puţin peste 30 de persoane, printre care și solicitanți ai locurilor destinate persoanelor cu handicap.
Un abonament pentru parcarea supravegheată video costă 720 de lei pe an. Locul de parcare va putea fi închiriat pentru şase luni sau un an, iar plata este acceptată şi în două tranşe. Potrivit regulamentului, intrarea în parcare se va realiza pe bază de card de acces, eliberat numai după plata integrală a abonamentului de parcare. Cei care solicită abonament, trebuie să aibă la zi plătite taxele și impozitele locale.
Parcarea dispune de 15 locuri la subsol, 17 la parter și 15 la etaj, iar construirea ei a costat bugetul local 2,2 milioane lei.