Prinși cu drogurile în mașină, arestați de Sărbători

486
foto: arhivă

Trei tineri, de 21, 22 și 36 de ani, au petrecut Crăciunul în arest și vor petrece și restul Sărbătorilor de iarnă, până pe 22 ianuarie, după ce au fost prinși cu droguri de mare risc în mașină.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Olt au prins în flagrant înainte de Crăciun 2 bărbați bănuiți că ar fi efectuat operațiuni ilicite cu droguri. „Cei în cauză, de 21 și 36 de ani, au fost depistați într-o benzinărie din municipiul Caracal, județul Olt, într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria. În urma controlului, asupra acestora au fost găsite aproximativ 300 grame de substanţă solidă de culoare maronie, posibil hașiș, 3 pliculețe şi aproximativ 2 grame de amestec de plante de culoare verde oliv, posibil cannabis. Din cercetări a reieşit că drogurile, procurate din Italia, ar fi fost furnizate celor doi de un bărbat, de 22 de ani, din municipiul Slatina, pentru a fi comercializate pe raza municipiului Caracal. La acțiune au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt”, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Olt.

Marian Adrian Botez, din Slatina, Marius Ionuț Bobocel, din comuna Dioști, județul Dolj, și Dragoș Marius Stancu, din Craiova, au fost arestați preventiv în Ajun, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept, trafic de droguri de risc şi consum de droguri de risc. Cei trei vor sta în arest până pe 22 ianuarie, potrivit deciziei magistraților Tribunalului Olt: „îNCHEIERE NR 87/24.12.2016 Admite propunerea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt nr. 80D/P/2016 din 24.12.2016 şi dispune arestarea preventivă a inculpatilor: BOTEZ MARIAN ADRIAN, BOBOCEL MARIUS IONUŢ, STANCU DRAGOŞ MARIUS, până la data de 22.01.2017, inclusiv”.