Zeci de slătineni nu și-au ridicat tichetele sociale

316

Deși au solicitat Primăriei Slatina acordarea de tichete sociale, 69 de slătineni cu venituri reduse nu au fost de găsit la domiciliu de către factorii poștali pentru a le fi înmânate voucherele sociale. Acțiunea de distribuire s-a încheiat pe 31 octombrie, iar primăria îi așteaptă pe întârziați să-și revendice dreptul în perioada 27- 29 decembrie.

4.300 de slătineni s-au încadrat în condițiile legale de acordare a tichetelor sociale de către primărie. Beneficiarii au primit tichetele la domiciliu, prin intermediul poștei. 69 de slătineni nu au fost găsiți la domiciliu de către factorii poștali, dar nici nu s-au prezentat ulterior la sediul Poștei pentru a intra în posesia bonurilor valorice. Primăria îi înștiințează că nu au pierdut acest drept. „Aceste persoane sunt așteptate la Direcția de Protecția și Asistență Socială de pe strada Frații Buzești, în perioada 27-29 decembrie. Pot să se prezinte pentru a-și ridica tichetele fie personal, fie prin intermediul persoanelor împuternicite legal, între orele 08.30 – 16.45, în zilele menționate”, precizează Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.
Beneficiari ai acestui ajutor acordat de Sărbătorile de Iarnă sunt persoanele cu handicap grav sau accentuat și, respectiv, pensionari al căror cuantum lunar net este de cel mult 800 lei. Tichetele sociale, în valoare de 100 lei/beneficiar, pot fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Aceste tichete sociale vor mai fi acordate și la anul: de Paște și Crăciun. Lista cu unitățile comerciale unde pot fi valorificate tichetele sociale poate fi consultată pe site-ul primăriei.