Peste 500 de polițiști, la datorie de Crăciun

101

Sute de poliţişti olteni vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în liniște și siguranță.

Sărbătoarea Nașterii Domnului nu înseamnă liber și pentru oamenii legii. Aceștia vor veghea la siguranța cetățenilor și se vor afla la datorie, în număr mult mai mare decât de obicei. În Olt, 520 de poliţişti vor acționa suplimentar faţă efectivul curent de ordine şi siguranţă publică. Aceștia au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă, pe raza județului, 250 sunt de la structurile de ordine publică, 104 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.
De asemenea, aproape 250 de patrule de siguranţă publică, dintre care 61 pedestre şi 187 auto, vor acționa, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi 74 de autospeciale, dintre care 21 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.