Florin Georgescu, în carţi pentru funcţia de premier

128

Telenovela premierului propus de PSD se apropie de final. Mâine Liviu Dragnea se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis pentru a-i prezenta numele viitorului premier.

 Se pare că, opțiunea social-democraților este Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu. Acesta are 63 de ani, fost membru PDSR, ministru de Finanţe în cabinetul condus de Văcăroiu (1992-1996).  Georgescu a reprezentat Oltul în Parlament de două ori ca deputat social democrat, în 1996-2000, 2000-2004. Și a făcut parte și din Guvernul Ponta, la ministerul Finanțelor.

 Această variantă, se pare că va fi înaintată tă preşedintelui Klaus Iohannis de către liderii PSD, care vor merge miercuri la consultări la Cotroceni, alături de ALDE.

Încă din timpul campaniei electorale numele premierului propus de PSD a creat mai multe discuții. Au fost vehiculate mai multe nume, dar de cele mai multe ori, președintele social democraților, Liviu Dragnea a declarat că va fi numit un membru al partidului, dar al cărui nume nu a fost citat la “bursa zvonurilor”.