INCIDENT DIPLOMATIC. Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost împuşcat mortal

77
Ambasadorul rus în Turcia a fost împuşcat în cap

Ambasadorul Andrei Karlov a fost împuşcat motraal în timp ce participa la inaugurarea expoziţiei de fotografie intitulată „Rusia prin ochii turcilor”. Evenimentul era anunţat cu mult timp înainte şi era televizat, aşa că tragedia a fost înregistrată.

Criminalul a intrat în Centrul Cultural din Ankara, unde avea loc evenimentul cultural şi a tras o dată în aer, după care a îndreptat pistolul spre diplomatul rus. Andrei Karlov a fost împuşcat în spate şi a fost traansportat în stare gravă. Potrivit TRT, diplomatul a murit în salvare, pănă să ajungă laspital, di cauza rănilor grave suferite. Presa turcă susţine că bărbatul care l-a împuşcat pe diplomat în timp ce striga că plăteşte pentru ce se întâmplă în Alep, a continuat să tragă rănint şi alte persoane până la intervenţia forţelor de ordine.

Atacatorul era îmbrăcat în uniformă de poliţist şi a intrat în clădire folosind o legitimaţie de poliţist. Existe surse care susţin că atacatorul care a fost în cele din urmă împuşcat era un poliţist din Ankara. Interesant este că nimeni din anturajul ambasadorului nu a schiţat niciun gest pentru a-l opri pe atacator.

Rusia califică uciderea ambasadorului său la Ankara, Andrei Karlov, drept un atac terorist. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova a susţinut că va ridica problema la Consiliul de Securitate al ONU.