Doi parlamentari de Olt, în cărţi pentru o funcţie ministerială. Cine sunt şi ce portofolii ar putea prelua

184
Se fac cărţile pentru viitorii locatari de la Paalatul Victoria

Social-democraţii au convocat pentru mâine dimineaţă, începând cu ora 9.00, Comitetul Executiv. Ei vor stabili, înainte de a merge la consultările de la Cotroceni, care va fi propunerea Coaliţia de Guvernare pentru Dezvoltare şi Democraţie PSD-ALDE pentru funcţia de premier. Concomitent, social-democraţii vor face propuneri şi pentru portofoliile pe care le vor deţine în viitorul Guvern PSD-ALDE.

Potrivit unor surse social-democrate, în cărţi pentru funcţia de premier sunt doi colegi parlamentari: Mihai Fifor, Sorin Grindeanu şi Marius Nica.

Aceleaşi surse susţin că liderii celor două partide şi-ar fi rezervat şefia celor două camere alee Parlamentului. Dacă Tăriceanu a confirmat rămânerea în fruntea Senatului, nu la fel a făcut şi Liviu Dragnea. Se pare că liderul PSD intenţionează să nu ocupe nicio funcţie oficială şi ia în calcul menţinerea deputatului nostru Florin Iordache în funcţia deţinută pe finalul mandatului trecut. În caz contrar, acesta este luat ,,în calcul” pentru a prelua portofoliul de la Justiţie, preşedintele PSD nefiind nemulţumit de prestaţia anterioară a lui Robert Cazanciuc.

Deşi ALDE a cerut ca unul dintre cele patru ministere solicitate să fie cel al Agriculturii, pentru Daniel Constantin. Social-democraţii nu par a fi dispuşi să le satisfacă solicitările. Dacă va păstra acest minister, PSD ia în calcul numirea lui Paul Stănescu, senator de Olt, pentru a ocupa şefia acestuia.

Alte nume de social-democraţi vehiculate pentru a ocupa un fotoliu ministerial se numără: Rovana Plumb-pentru Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Georgian Pop la Apărare, Bogdan Aurescu la Externe și Ionuț Vulpescu la Cultură.