Craiova se pregătește de alegeri. Olguța trebuie să aleagă între Primărie și Parlament

158

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, ar putea renunţa la postul de edil în favoarea celui de deputat, care îi oferă şi imunitate. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat pentru presa centrală, că aleşii locali ai PSD care au candidat şi au câştigat mandate de deputat sau de senator vor opta pentru a rămâne în Parlament.

„Da, ei nu au candidat ca să tragă lista. Din moment ce au mers în campanie, au vorbit cu oamenii, le-au spus să aibă încredere în ei, atunci vor rămâne aici, în Parlament”, a declarat Liviu Dragnea.

Lia Olguţa Vasilescu şi-a preluat astăzi mandatul de deputat, precizând că nu a decis încă dacă va renunţa la funcţia de edil, urmând să opteze în perioada legală, dar şi după ce va avea o discuţie cu preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Cu aceeași ocazie, șeful PSD a transmis un mesaj noilor parlamentari, cu referire la pensiile speciale de care se bucură senatorii și deputații: „Nu voi mai accepta ca președinte al partidului ca în acest Parlament să se inițieze sau să se adopte vreun act normativ prin care să se stabilească beneficii grase pentru parlamentari”.

Tot astăzi, la Parlament, vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu declara că va lua o decizie în privința incompatibilității sale după ce va discuta cu Liviu Dragnea. „Încă nu m-am decis, am termen de 15 zile ca să îmi declar starea de incompatibilitate şi apoi încă 30 de zile ca să pot să optez. Deocamdată nu am luat nicio decizie, dar mi-am făcut toate formalităţile. Nu am decis până acum, pentru că trebuie să am o discuţie cu domnul Dragnea, eu sunt soldat disciplinat al partidului şi ce mi se va spune să fac, asta voi fac”, a declarat Vasilescu.

Dacă aceasta renunță la funcția de primar al Municipiului Craiova vor trebui organizate alegeri anticipate pentru funcția de edil.

În situația Liei Olguța Vasilescu se mai află, de la PSD, primarul din Târgiu Jiu, Florin Cârciumaru, care a câștigat un mandat de senator.