Stop campaniilor anti-vaccinare! Vezi cine trage semnalul de alarmă

102

 

Folosindu-se de platorma Facebook secretarul de stat Raed Arafat atrage atenţia că vaccinarea copiilor este vitală. Refuzul de a vaccina copiii este echivalent cu o condamnare la moarte, declara Raed Arafat.

 

”Am urmărit înverșunarea cu care unele persoane publice fac reclamă anti-vaccinare! Este datoria mea ca medic să iau o poziție clara fundamentată pe ce am învațat și pe ce am văzut pe parcursul anilor. Este incredibil, și chiar extrem de periculos, pentru că unii chiar cred cele spuse de astfel de persoane care au un grad de credibilitate mare, fiind persoane publice!”, îşi începe pledoaria, pe Facebook Raed Arafat.

Vaccinul ne poate salva viata fiind administrat la timp si in doza corecta. Vaccinurile sunt parte a medicinii bazată pe dovezi, sunt rezultatul unor invenții științifice, unor studii medicale, unor minți care au petrecut mii de ore în laborator și nu mii de ore căutând informații despre vaccinuri în colțurile cele mai dubioase ale Internetului, săpând după bloguri care să confirme o părere deja formată despre acest subiect.

În România, vaccinarea copiilor începe de la vârsta de 2 ore, cu administrarea primei doze de vaccin împotriva hepatitei B.

In afara de ministrul sanatatii Raed Arafat si fostul presedinte Traian Basescu nu este de acord cu aceste campanii acesta sustinand ca cei care promoveaza astfel de campanii sunt inconstienti deoarece acesta sustine intr-un mesaj pe o retea de scializare ca ”Vaccinarea, o necesitate care salvează viaţa copiilor noştri”.

Administrat la timp si in doze optime recomadate de medici acesta poate reduce riscul imbolnavirii cu diverse boli sau chiar reducerea de decese in randul copiilor cat si al adultilor.