ALDE nu trădează nici pentru funcția de premier

111

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat astăzi că partidul său rămâne fidel PSD, alături de care intenționează să ajungă la guvernare, și că  nu-i va trăda pe social-democrați nici măcar pentru funcția de premier pe care i-au propus-o liberalii.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Tăriceanu a declarat că i-a fost făcută propunerea de a prelua conducerea Partidului Naţional Liber. Refuzul a venit imediat, alături de o explicație: “nu asta a fost opţiunea electoratului, care a dat o majoritate clară PSD”. “În perspectivă vom putea să discutăm, dar azi trebuie să fie clar că orice opţiune politică trebuie să vină de la electorat”, a declarat Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu,  „Viitorul ALDE nu se poate disocia de votul pe care l-au dat cetățenii. Suntem consecventi cu poziția de a avea o colaborare politică. În campania electorala am anunțat că după alegeri vom merge către un guvern de coaliție cu PSD. Astfel, ținând cont de rezultatul alegerilor, care a dat o majoritate clară PSD, împreună putem să facem majoritatea necesară pentru a forma viitorul Guvern. Este obligația noastră să respectăm optiunea cetățenilor. Orice altă formulă politică ar veni să înfrângă voința majoritară a electoratului și să întoarcă rezultatul alegerilor, formulă din care noi nu avem cum să facem parte. Electoratul liberal din România ne-a dat un mandat de încredere.“

Joi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că partidul pe care îl conduce îl va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului în cazul în care acesta va dori funcţia, în timp ce preşedintele Camerei Deputaţilor va fi de la PSD.