Urmărit de autoritățile italiene, depistat de polițiștii din Olt și Vâlcea

102

Un tânăr de 33 de ani, cu reședința într-o comună olteană, pe numele căruia autorităţile din Italia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea unor infracţiuni informatice, a fost depistat ieri de poliţiştii din Olt și Vâlcea. Bărbatul va fi extrădat.

Sub coordonarea procurorului DIICOT- Biroul Teritorial Olt, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt și Vâlcea, cu sprijinul Direcției pentru Operațiuni Speciale și al poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Olt, au efectuat ieri nouă percheziții domiciliare, pe raza județelor Vâlcea și Olt, în vederea depistării unui tânăr dat în urmărire europeană de către autoritățile italiene. Bărbatul, cu domiciliul în Vâlcea și reședință într-o comună olteană, a fost depistat în municipiul Râmnicu Vâlcea.
În vederea probării activității infracționale, tânărul fiind acuzat de infracțiuni informatice, au fost efectuate 9 percheziții domiciliare, dintre care 7 în Vâlcea și 2 în Olt, fiind ridicate 1 laptop, telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri financiar – bancare, precum și 3500 dolari, 550 euro și 600 lei.
„Bărbatul a fost prezentat Curții de Apel Pitești, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, urmând a fi demarate procedurile de extrădare. Pentru depistarea bărbatului, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române“, menționează Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.