Șefia Parchetelor Corabia și Balș, nedisputată

178

Consiliul Superior al Magistraturii a organizat concurs pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor la curți de apel, tribunale, judecătorii, precum și la parchetele de pe lângă acestea. În județul Olt au fost scoase la concurs funcțiile de președinte al Judecătoriei Corabia și cele de prim- procuror pentru Parchetele de pe lângă Judecătoriile Caracal, Corabia și Balș.

Trei luni de zile au fost evaluați, fiind supuși mai multor probe, judecătorii și procurorii care și-au dorit funcții de conducere la instanțe. Examenul a debutat pe 9 septembrie, CSM anunțând rezultatele pe 9 decembrie. Candidații au fost testați psihologic, evaluați în privința capacității de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea,  verificată rezistența la stres, au susținut proiecte referitoare la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere și au susținut testare scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane.

Printre instanțele la care s-au scos la concurs posturile de conducere și numără și cele din Olt. Pentru Judecătoria Corabia, unde delegat în funcția de președinte este judecătorul Elena Lascu, s-a înscris inițial un candidat. Gabriela Corina Iancu, din cadrul Judecătoriei Fetești, a optat atât pentru postul de președinte al Judecătoriei Corabia, cât și cel de președinte al Judecătoriei Drăgășani, ulterior retrăgându-se din cursa pentru Orașul Teilor.

În ceea ce privește posturile de prim-procuror pentru Parchetele de pe lângă Judecătoriile Caracal, Corabia și Balș, ultimele nu au constituit o atracție pentru niciun procuror.

Pentru Caracal s-a înscris un singur candidat: Cătălin Alexandru Zăvoianu, până acum procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, declarat admis cu media 8,10.