INEDIT Un român intră în cursa pentru șefia Parlamentului European

131
Laurentiu REBEGA

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății condus de Marine Le Pen, este primul român care candidează la președinția Parlamentului European.

Un europarlamentar român și-a anunțat candidatura la cea mai înaltă funcție a Parlamentului European, după ce Martin Schultz, actualul președinte, a anunțat că va demisiona pentru a candida la funcția de cancelar al Germaniei. Este pentru prima oară în istorie când un român aspiră la această funcție, alegerile urmând a avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie 2017.

Rebega a mai uimit scena publică românească, scrie stiripesurse.ro,  atunci când a participat în SUA la campania pentru alegerea lui Donald Trump, fiind singurul politician român prezent în noaptea victoriei la sediul de campanie al noului președinte ales, Trump Tower. Candidatura lui Laurențiu Rebega la președinția Parlamentului European din partea naționaliștilor europeni pune România pe harta noului val politic care cucerește Europa.