Ger năpraznic. Cum va fi vremea în următoarele zile

102

 

Primul val de frig al acestei ierni a adus temperaturi extrem de scăzute noaptea trecută, în toată ţara. În Olt, temperaturile au scăzut sub -10 grade, iar cele mai joase temperaturi s-au înregistrat în Braşov, la Ghimbav, -19 grade Celsius, dar și la Miercurea Ciuc, unde au fost -22 grade Celsius.

Frig și astăzi, la această oră în Slatina înregistrându-se: -7 ˚C, cu cer parţial noros și vânt de 4km/h. Temperaturile maxime prognozate abia vor atinge 2°C, iar la noapte vor coborî la -3°C.

Potrivit prognozei meteo pentru următoarele zile emisă de Administrația Națională de Meteorologie, temperaturile vor mai crește doar cu câteva grade, vremea menținându-se destul de rece. Mâine, la Slatina se vor înregistra max: 4˚C – min: -5˚C și se aşteaptă îngheţ puternic. Vineri, maxima va atinge doar 0˚C iar minima -7˚C. Nici weekendul nu va fi mai călduros, maxima zilei de sâmbătă fiind de 1°C, iar minima  -7˚C, iar duminică maxima zilei: 4°, minima nopții: -6°C.

În această perioadă, trecător şi izolat în regiunile sudice vor fi posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă, ce ar putea favoriza formarea poleiului. Vor fi condiții de ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.