Liderii PNL se grăbesc să demisioneze. Primul a demisionat Iordache

173
Moisescu îşi ia adio de la Parlament, însă este posibil să preia frâiele partidului

Liderul PNL Olt, Gigel Știrbu, își va depune mâine mandatul, la Biroul Politic Național.

Alina Gorghiu a anunţat că demisionează de la şefia PNL, după rezultatele dezastruoase de la alegerile parlamentare. La scurt timp, i-au urmat exemplul și alți lideri ai partidului, din teritoriu. Printre președinții care au îngroșat inițial obrazul s-a numărat și olteanul Știrbu. Acesta de declarat pentru Mediafax că nu a luat în calcul demisia, dar că este convins că vor fi mulţi preşedinţi care îşi vor depune mandatul.

“Tot ce este posibil, dar n-am luat încă această decizie şi nu ştiu dacă o voi lua.(…) Mi se pare un gest corect şi de onoare din partea doamnei Gorghiu. Eu sunt convins că da, vor urma şi alte demisii. Rezultatele sunt nemulţumitoare, pentru munca depusă, dar trebuie să spun că respectăm votul cetăţenilor din judeţul Olt. Le mulţumim tuturor celor care au acordat votul lor Partidului Naţional Liberal. Este un semn pentru noi toţi că ne-am îndepărtat de doleanţele electoratului şi că oamenii politici ar trebui să fie mult mai apropiaţi de electorat”, a declarat liderul PNL.

La scurt timp însă, probabil în urma presiunilor de la Centru, Știrbu a anunțat că mâine își va depune mandatul la Biroul Politic Național. Întrebat dacă va accepta să conducă în continuare organizația până  la alegeri în caz că i se va propune acest lucru, liberalul a declarat că va propune o altă persoană din cadrul partidului. Cel mai probabil, persoana desemnată va fi Ion Moisescu, liderul Organizației Scornicești, ca o compensație pentru pierderea mandatului de deputat.

Rezultatele proaste au determinat mulți liberali olteni să se gândească să părăsească partidul, aceștia aflându-se în căutarea unui alt partid, unii deja în tratative.