HORROR: Medicul Burnei, acuzat că implanta copiilor oase de vită

131

Şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului “Maria Sklodowska Curie”, medicul ortoped Gheorghe Burnei, este acuzat că le implanta copiilor oase de vită. Procurorii de pe lângă Tribunalul București au cerut arestarea preventivă a medicului pentru 30 de zile.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus, sâmbătă noapte, reţinerea pentru 24 de ore a medicului Gheorghe Burnei, profesor universitar la Catedra de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrica a UMF “Carol Davila” din Bucureşti şi şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului “Maria Sklodowska Curie”, audiat mai multe ore de procurori. Medicul ortoped Burnei este acuzat că le-ar fi implantat copiilor oase de vită, care nu erau păstrate într-un mod corespunzător şi că ar fi folosit șuruburi cumpărate din piața Obor, fără să le sterilizeze.
Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte. Primul, deschis în urmă cu aproximativ două luni, pentru luare de mită, după ce părinţii unuia dintre copiii operaţi de medic au făcut un denunţ la DGA. Anchetatorii l-au supravegheat pe medic şi au constatat că el cerea sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro, pentru o operaţie, au mai arătat sursele.
Al doilea dosar al lui Burnei vizează acuzaţii de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor. Cu câteva zile în urmă, în 6 decembrie, Casa Jurnalistului a prezentat cazul unei fete, care, în urma a 11 operaţii efectuate de Gheorghe Burnei, de-abia se mai poate da jos din pat, după ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.