Mulţi dintre candidaţii care cer astăzi votul oltenilor pentru a ajunge în Parlamentul României nu sunt novici în „meseria“ de parlamentari. Judeţul Olt va fi reprezentat în Parlament de trei senatori şi şase deputaţi, iar formaţiunile considerate cu cele mai mari şanse să obţină cele mai multe mandate în judeţ sunt PSD şi PNL. Unii dintre cei care au intrat în cursa pentru Parlament candidează pentru al doilea, al treilea sau chiar al cincilea mandat. Printre aceştia îi amintim pe Florin Iordache, Gigel Ştirbu, Mihai Niţă şi Teiu Păunescu.
Cel mai vechi parlamentar de Olt este social-democratul Florin Iordache, originar din Caracal, ce se află la cel de-al patrulea mandat. Acesta a ajuns deputat de Olt în 2000. El a fost pe rând vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, preşedinte al Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială şi vicepreşedinte al Camerei Inferioare a Parlamentului, iar de aproape un an îndeplineşte atribuţiile de preşedinte, ocupând a treia funcţie în stat. Este unul dintre cei mai activi parlamentari din ţară. Pentru al cincilea mandat candidează pe lista PSD.
https://realitateaoltului.ro/2016/12/10/57-de-candidati-din-alte-judete-se-vor-parlamentari-de-olt/
Teiu Păunescu vine în faţa alegătorilor pentru a patra oară. A intrat în Parlament ca senator FSN în 1990 până în 1992, în perioada 1992- 1996 a fost senator PDSR, iar în actualul mandat 2012- 2016 senator ales pe listele PP-DD. Candidează pe listele ALDE de pe prima poziţie pentru un nou mandat de senator. Om de afaceri, Teiu Păunescu a administrat în perioada 1996- 2012 grupul de firme MES, pe care îl deţine, fiind unul dintre cei mai bogaţi politicieni din Olt.
https://realitateaoltului.ro/2016/12/09/seniorii-alegerilor-vezi-cine-sunt-cei-mai-copti-candidati/
Cere votul oltenilor pentru a treia oară. Liderul PNL Olt, deputatul Gigel Sorinel Ştirbu, deschide lista organizaţiei judeţene pentru Camera Inferioară a Parlamentului. De profesie preot, politicianul se află la al doilea mandat. Pentru o scurtă perioadă, începând cu finele anului 2013, el a deţinut funcţia de ministru al Culturii în Guvernarea Tăriceanu, care îi este şi naş. Între anii 2007 şi 2008, acesta a fost secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister. Anterior, deputatul a deţinut, pentru doi ani, funcţia de subprefect.
După două mandate de senator obţinute sub sigla PDL, Mihai Niţă, inginerul ajuns preşedinte interimar la ALDE Olt, nu vrea să revină la afaceri, ci doreşte să-i reprezinte în continuare pe olteni. De data aceasta, ne cere votul pentru a treia oară nu în Camera Superioară a Parlamentului, ci în Camera Deputaţilor.
https://realitateaoltului.ro/2016/11/09/33-de-femei-se-vor-parlamentari-de-olt-iata-cine-sunt/
Dan Ciocan, candidatul PSD la funcţia de deputat, fost angajat al MAI, este de profesie inginer agronom. El a ajuns în Camera Deputaţilor în 2012. ,,Rădăcinile” deputatului Ciocan sunt în comuna Rotunda, unde familia sa deţine o fermă destul de cunoscută în zonă.
Deputatul PSD Alexandru Stănescu este de profesie inginer şi candidează pentru al doilea mandat de deputat. A fost ales în 2012 ca deputat pentru Colegiul VII, fiind iniţiatorul mai multor proiecte de lege ce doresc să reglementeze activitatea în domeniul agricol. El a devenit şi vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură.
14 olteni au migrat în alte județe la alegerile parlamentare
Social-democratul Renică Diaconescu, este de profesie medic neurolog, doctor în ştiinţe medicale şi candidat pe un loc eligibil pentru Senat. În perioada 2004-2008, a fost deputat în Parlamentul României ales pe lista PSD +PUR.
Reprezentantul PMP, deputatul Dumitru Niculescu, speră să-şi păstreze statutul de ales al neamului pe care l-a obţinut în urmă cu patru ani, când a candidat în Colegiul V-Caracal, sub sigla PP-DD. De profesie, Niculescu este inginer şi înainte de a obţine statutul de demnitar îşi administra afacerile din domeniul agricol.
De profesie medic veterinar, profesorul universitar Ion Bozgă, din Grădinari, face parte din elita seniorilor candidați la parlamentare. Se află pe poziția 4 pe lista PSD pentru Senat. Se poate lăuda cu o experiență vastă politică și administrativă. A fost deputat de Olt în perioada 2000- 2004, șef al Colegiului Medicilor Veterinari Olt, iar în prezent este decanul Facultății de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, filiala Slatina a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București.
Află câți bani primește un parlamentar și de ce beneficii se bucură