Seniorii alegerilor. Vezi cine sunt cei mai „copți“ candidați

165

Decanii de vârstă ai alegerilor parlamentare din Olt sunt șase candidați născuți în perioada 1949- 1950. Au mizat pe experiență PSD, ALDE, PRM, ANR și PSR.

Șase seniori s-au înscris pe listele unor partide pentru a candida la alegerile parlamentare de duminică, patru vizând mandate de senator de Olt, iar doi de senator.
La 67 de ani, decan de vârstă la nivel județean al alegerilor parlamentare, Marin Smarandache, din Bobicești, candidează pentru Senat din partea ALDE, pe poziția 3. Pensionar în prezent, economistul Smarandache nu este un novice în politică și nici în treburile administrative, fiind un politician cunoscut în zona Balș.
Seniorul ALDE este urmat de cinci contracandidați cu câteva luni mai tineri, însă născuți în anul următor. Pensionarul Ion Ștefan, din Râmnicu Vâlcea, născut în ianuarie 1950, a fost impus la Olt de PSR pe locul 8 pe lista pentru Camera Deputaților.
Este urmat ca vârstă de slătineanul Marin Ionică, născut în aprilie 1950, profesor universitar, propus de PRU pentru Senat pe locul 5. Marin Ionică are o experiență politică și administrativă de invidiat, fiind unul dintre foștii șefi ai județului. În perioada 1992 – 2004, Ionică a fost președintele Consiliului Județean Olt, iar în perioada 2008- 2014 consilier județean. În prezent este directorul filialei Slatina a Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii din Pitești.
Tot vârsta de 66 de ani o mai au încă trei candidați. Inginer și economist, Vasile Popa, născut în septembrie 1950, este directorul general al unei mari societăți din Slatina. El deschide lista pentru Camera Deputaților a PRM. Vasile Popa a fost consilier municipal, viceprimarul Slatinei și consilier județean.
De profesie medic veterinar, profesorul universitar Ion Bozgă, din Grădinari, face parte din elita seniorilor candidați la parlamentare. Se află pe poziția 4 pe lista PSD pentru Senat. Se poate lăuda cu o experiență vastă politică și administrativă. A fost deputat de Olt în perioada 2000- 2004, șef al Colegiului Medicilor Veterinari Olt, iar în prezent este decanul Facultății de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, filiala Slatina a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București.
Cel mai „tânăr“ senior este o femeie. Elena Neagoe, din Slatina, funcționar economic, se află pe poziția 2 pe lista pentru Senat a ANR.