14 olteni au migrat în alte județe la alegerile parlamentare

326

Deși sunt din Olt, 14 candidați au ales să-și încerce șansele în alte județe și să reprezinte interesele altor cetățeni ai țării în Parlamentul României. Printre ei și actuali parlamentari.
Mulți olteni au „migrat“ la aceste alegeri în alte județe. Fie că nu au avut loc pe listele partidului la Olt, fie că ar avea șanse mai mari să prindă un mandat pentru 2016- 2020, lucrează în alte localități sau, pur și simplu, ca urmare a unei tactici de campanie a cărei logică o înțeleg doar mințile luminate ale partidelor respective. Astfel, 14 olteni candidează la Brașov, Turnu Severin, Dolj, Mehedinți, București, Sălaj, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Tulcea.

Deschidem lista oltenilor ce candidează în alte județe cu actualii parlamentari Luminița-Pachel Adam, Cristiana Anghel și Ion Toma. Avocatul Luminița Adam, din Corabia, în prezent deputat de Olt, va candida pentru un nou mandat de deputat din partea PMP, deschizând lista de la Brașov. Cristiana Anghel, profesoara din Caracal cunoscută în toată țara după ce a făcut greva foamei, își încheie mandatul de senator de Dolj și candidează, de data aceasta, pentru un mandat de deputat, din partea ALDE, la Caraș-Severin, ocupând prima poziție pe lista partidului. Ion Toma, în prezent senator de Ialomița, candidează pentru un nou mandat de senator la Dolj, deschizând lista PMP.
Ceilalți olteni sunt necunoscuți pe scena politică locală, mulți dintre ei ocupând poziții bune pe listele pentru Senat și Camera Deputaților ale ANR, deși această alianță a impus la Olt 7 candidați din alte localități.
Iată cine sunt oltenii care își încearcă șansele de a ajunge în Parlamentul României votați de cetățenii altor județe:
Brabiescu Ștefania Daniela, din Caracal, mediator, candidează la Dolj pentru Camera Deputaților din partea PRM, poziția 1;
Neacșu Viorel, din Slatina, inginer, candidează la Mehedinți pentru Senat, pe lista ANR, poziția 4;
Stoica Gheorghe, din Slatina, arhivist, candidează la Mehedinți pentru Senat, ANR, poziția 3;
Viziru Florina, din Slatina, sortator ctc, candidează la Mehedinți la Camera Deputaților, ANR, 5;
Culcescu Ionuț Nicușor, din Tia Mare, manager relații cu clienții, candidează la București, pe lista PSD, poziția 36;
Neagoe Viorica, Redea, pensionar, candidează la Sălaj, Senat, ANR, 2;
Florianu Maria, Slatina, pensionar, candidează la Suceava, Senat, ANR, 5;
Ghidănac Bogdan, Slatina, inginer proiectant, candidează la Suceava, Senat, ANR, 6;
Zamfirescu Carmen, Balș, scriitor, candidează la Tulcea, Senat, PSR, poziția 1;
Ciocan Maria, Urzica, director grădiniță, candidează la Vaslui, Camera Deputaților, ANR, 4;
Popescu Sebastian, Balș, medic veterinar, candidează în Vâlcea, Camera Deputaților, PNR, 1.