INCREDIBIL! Adina Diaconu, campioană mondială

1040

Lacrimi de bucurie pentru Naţionala noastră de tenis de masă, prezentă în capitata Africii de Sud, la Cape Tawn, la Campionatul Mondial pentru juniori. Slătineanca Adina Diaconu şi colega ei, Andreea Dragoman, au spart Marele zid asiatic, câştigând titlul mondial la proba de dublu.

Finala s-a încheiat cu puţin timp în urmă, fetele noastre învingând în ultimul act al competiţiei echipa Japoniei cu 4-2. Cel mai dificil moment din traseul celor două sportive spre cea mai mare performanţă pe care o puteau obţine a fost în semifinale. Atunci adversarele din Hong Kong ale fetelor noastre au avut şase mingi de meci, în setul al patrulea, dintre care cinci consecutive.

Adina Diaconu a jucat astăzi şi semifinala la simplu feminine pe care din nefericire a pierdut-o în faţa unei sportive din Hong Kong. Cu toate acestea, ea şi-a adjudecat o nouă medalie: pe cea de bronz. Adina a fost singura sportivă din Europa calificată în semifinale.

Adina Diaconu şi Andreea Dragodan sunt antrenate de profesorul slătinean Petre Arnăutu şi colegul său de la Naţională, Gheorghe Vaida.

Felicitări Adina, felicitări domnule profesor, ne-aţi făcut să fim mândri căsntem români! Vă aşteptăm cu acasă să ne arătaţi cele mai valoroase medalii din tenisul de masă mondial!