BEJ Olt: PNL Olt a încălcat legea electorală!

786

Gigel Știrbu este bun de plată, după ce a aprobat o campanie în care a folosit un material electoral speculativ și defăimător. Biroul Electoral al Circumscripției nr.30 Olt a admis astăzi plângerea formulată de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Olt, nr.347/06.12.2016, ca fiind întemeiată.

PNL Olt va trebui să strângă toate cele 50.000 de exemplare ale pliantelor defăimătoare la adresa PSD, în care acuză partidul lui Dragnea că va vinde țara rușilor și să facă și dovada că a recuperat materialele tipărite în scop electoral și împăștiate în cutiile poștale și la cetățenii de pe stradă. Hotărârea BEJ Olt a fost dată astăzi, iar la aducerea la îndeplinire va veghea Inspectoratul de Poliție Județean Olt. Potrivit legii, dacă liberalii nu vor recupera toate exemplarele distribuite, ceea ce este imposibil, partidul riscă o amendă între 1500 – 4500 de lei. Una destul de mică, de care cu siguranță nu se va crampona Știrbu, PNL Olt putând contesta decizia la Biroul Electoral Central.
Biroul Electoral al Circumscripției nr.30 Olt a decis: „Interzice difuzarea și dispune înlăturarea din spațiul public a materialului electoral care conține sintagme referitoare la PSD, material comandat de Partidul Național Liberal- Filiala Olt, executat de SC Tipografia Prod Com Târgu Jiu în tiraj de 50.000 de exemplare. (…) Materialul electoral transmite un mesaj electoral speculativ, defăimător, mesaj ce poate influența negativ alegătorii, fapt ce încalcă prevederile art.65, alin 3 și 6 din Legea 208/2015“.
PSD Olt a sesizat și Biroul Electoral Central și a depus plângere și la poliție.