Un erou al misiunilor din Afganistan, în fața elevilor slătineni

451

Un altfel de 1 Decembrie, sărbătorit fără depuneri de coroane sau tradiționala fasole, ci cu momente care să insufle tinerilor patriotism și mândria de a fi români a fost organizat zilele trecute de către Clubul Interact Slatina, susținut de rotarienii slătineni. Invitat special a fost chiar un participant în misiuni în Afganistan, care a povestit experiența trăită.


Cele mai bune activități dedicate Zilei Naționale nu sunt cele organizate de către autorități, ci de generația tânără, care marchează Marea Unire cu momente diverse, prin care-și arată astfel mândria de a fi român. Și cum să nu fii mândru, mai ales atunci când portul popular este la loc de cinste, când vezi că tinerele generații sunt frumoase, inteligente și talentate! Amfiteatrul Colegiului Național Vocațional “Nicolae Titulescu” Slatina a găzduit luni un astfel de eveniment, organizat de tineri pentru tineri, intitulat “Eroi printre noi”.
„Spectacolul a fost dedicat copiilor aflați în Căsuțele de tip familial aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, precum ți tinerilor slătineni pasionați de istorie. Întreg specatcolul a fost conceput astfel încât să întărească valorile naționale și să insufle tinerilor spiritul de mândrie românească. Spectacolul a început cu intonarea imnului național și a cuprins momente artistice susținute de către tineri ai Clubului Interact Slatina: Alexandra Butoi, trupa Impact, dansatori ai Clubului MGV Slatina ți trupa de teatru a Colegiului Național “Ion Minulescu” Slatina și a fost prezentat de către interactieni îmbrăcați în costume naționale”, a precizat Simona Capisizu, responsabil comunicare Clubul Rotary Slatina,

Surpriza spectacolului a fost realizată prin prezența căpitanului Ștefan Dumitrescu, din cadrul Ministerului Apărării Naționale, care a povestit pe scenă experiența proprie a participării în misiuni în Afganistan și a răspuns întrebărilor tinerilor elevi în legătură cu profesia de militar. În 2012, eroul a fost responsabil de zona de tranzit a comandamentului Elementului Naţional de Sprijin, o importantă structură logistică din cadrul Comandamentului Logistic Întrunit, dispus pe baza aeriană Kandahar şi acţiona în sprijinul militarilor români din Teatrul de Operaţii Afganistan. Ştefan Dumitrescu, ofiţerul cu aprovizionarea serviciilor de campanie în cadrul ENS, se afla în foc continuu împreună cu militarii din subordine și avea sarcina de a menţine toate facilităţile în stare funcţională sau să îi ajute pe ceilalţi colegi.
La finalul spectacolului, toți participantii au primit cocarde tricolore și ciocolată romanească.
Interact este programul adresat tinerilor între 12 și 18 ani care este sponsorizat de cluburile Rotary individuale.