Ponta, dat în judecată. Vezi pe cine a supărat fostul prim-ministru

157

Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România, s-a prezentat joi la Tribunalul Bucureşti pentru a deschide o acţiune, în nume propriu şi în numele partidului pe care îl conduce, împotriva deputaţilor Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă.

Cei doi sunt acuzaţi că au afectat negativ imaginea USR şi a lui Nicuşor Dan prin afirmaţiile referitoare la legăturile cu George Soros. Liderul USR cere daune de 500.000 de lei.

„În urma repetatelor calomnii la care am fost supuşi, depunem azi la Tribunalul Bucureşti o acţiune împotriva lui Ponta Viorel Victor şi o acţiunea împotriva lui Ghiţă Sebastian Aurelian, pentru repetatele calomnii pe care le-au adus USR şi mie personal. Le cerem suma de 500.000 de lei, ca daune morale, pentru prejudicii de imagine. Este vorba despre această campanie infamă cum că suntem oamenii lui Soros. Este o campanie care ne aduce aminte şi de anii 50, în care erau înfieraţi chiaburii şi de agenturile străine ale lui Ceauşescu. Vor urma şi alţii, pentru că, deşi al început am luat în râs această chestiune, pare că ea ne afectează imaginea şi e normal, suntem într-o societate democratică, şi cine greşeşte plăteşte. Orice persoană care face această declaraţie cu referire la noi va avea de suferit aşa cum au cei doi”, a declarat Nicuşor Dan, la sosirea la Tribunalul Bucureşti.