Percheziții la distribuitorul de aparate de oxigen. Și dosarele oltenilor ajung pe masa procurorilor

208

Circa 350 de olteni au nevoie în fiecare lună de aparate de oxigen. O parte dintre ei sunt clienți ai unei firme acuzată că și-ar fi umflat conturile cu bani încasați ilegal, după ce a târât în instanță circa 3000 de pacienți muribunzi în vederea recuperării unor sume asupra cărora planează suspiciunea că ar fi fost calculate cu scop de înșelăciune. Aerul vital care îi menține în viață și pe mulți olteni, distribuit de Vitalaire, a ajuns în ultimii ani și pe rolul instanțelor din Olt, dosarele fiind acum luate la puricat de Parchetul din Iași care a deschis dosar de evaziune fiscală, iar astăzi au fost efectuate percheziții la sediul firmei.

Procurorii ieșeni au descins, în această dimineață, la firma Vitalaire, efectuând cinci percheziții la Iași și Tecuci, în urma investigațiilor publicate pe siteul tolo.ro potrivit cărora Vitalaire România și-ar fi dat în judecată peste 3.000 de clienți, fiind suspectă de evaziune fiscală. Au fost ridicate documentele contabile.
Jurnaliștii au dezvăluit cum distribuitoarea de aparate de oxigen pentru pacienții cu astm, cancer, silicoză, boli severe de plămâni, apnee- Vitalaire- este acuzată că își bazează afacerea pe executarea silită a pacienților, prin înșelătorie, folosind facturare dublă și solicitând sume mari de la pacienți chiar dacă acestea sunt decontate de CAS. Printre cei circa 3000 de pacienți muribunzi târâți prin instanțe, Realitatea Oltului a identificat 57 de cazuri la Olt.

Vitalaire se află printre cele 14 firme aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Olt care închiriază pacienților din județul nostru aparate de oxigen. Și a acționat în instanță pentru neplată și olteni.
Că practica de recuperare a datoriilor, corect stabilite sau pe bază de documente false (va stabili instanța) s-a aplicat cu prisosință și în Olt, stau dovadă numeroasele dosare înregistrate pe rolul instanțelor. Curios este și numărul mare al lor, dovadă că în majoritatea cazurilor firma recurgea la recuperare. Realitatea Oltului a verificat pe termene.ro existența unor litigii între această firmă și pacienți olteni și a identificat nu mai puțin de 57 de dosare înregistrate în ultimii ani, fie de executare silită, fie de cerere de valoare redusă (procedură mai rapidă, în cazul când valoarea nu depășește 10.000 de lei). Pe rolul Judecătoriei Slatina se află în curs de executare silită două dosare, în perioada 2014- 2016 figurând 21 de dosare. Tribunalul Olt a înregistrat în perioada menționată 9 dosare, Judecătoria Balș 9, Judecătoria Caracal 9, iar Judecătoria Corabia 9.

Și muribunzi, și țepuiți: masca de oxigen le-a dat aer, dar le-a luat banii. Vezi câte cazuri la Olt