Un oltean, invitat de Preşedintele României la Arcul de Triumf

160

Un sportiv oltean a primit recent o invitaţie chiar de la Preşedintele României. Klaus Iohannis i-a dat întâlnire la Arcul de Triumf.

Sursa: facebook Vlad Tănase
Sursa: facebook Vlad Tănase

Este unul dintre sportivii cu care România se mândreşte şi care face cinste meleagurilor natale. A ajuns la Cercul Polar participând la cea mai dificilă competiţie a lumii- Ultra-maratonul 6633 Arctic Ultra, în cadrul căruia a străbătut în opt zile 566 de kilometri, înfruntând temperaturi de până la minus 70 de grade Celsius și rafale de vânt cu viteze de până la 200 de kilometri pe oră, de unde s-a întors cu un remarcabil loc 3. A scris o carte despre această aventură şi este unul dintre sportivii ambasadori ai unei campanii de împădurire, astfel încât sudul ţării să nu ajungă la deşertificare. Iar acestea nu sunt singurele acţiuni ale sportivului slătinean ce merită apreciate.
Vlad Tănase, născut la Slatina pe 7 februarie 1985, a fost invitat de Preşedintele României la Arcul de Triumf, pe 1 decembrie, cu prilejul Zilei Naţionale a României. Sportivul va fi prezent la Parada Militară.

https://realitateaoltului.ro/2016/03/09/un-slatinean-scrie-istorie-la-cercul-polar/

https://realitateaoltului.ro/2016/10/05/a-scris-istorie-la-cercul-polar-acum-a-scris-o-carte/