Criminalul care a îngrozit Slatina, condamnat definitiv. Află cât timp va petrece după gratii ucigajul Nelei Micli

198
Criminalul Nelei Micli, 26 ani după gratii

Bărbatul are i-a ucis nevasta patronului, supărat că-l concediase a fost condamnatla 25 de ani de închisoare de către magistraţii Curţii de Apel Craiova. Aceştia i-au majorat pedeapsa iniţială aplicată de judecătorii Tribunalului Olt. Sentinţa lor este definitivă.

Eugen Fană, bărbatul care în primăvara anului trecut i-a ucis patronului soţia, şi-a primit pedeapsa. El a primit 25 de ani de închisoare pentru săvârşirea inracţiunii de omor calificat şi 3 ani închisoare pentru infracţiunea de furt calificat. Cele două pedepse au fost contopite, inculpatul urmând să execute ce mai grea pedeapsă plus un spor de un an. Magistraţii au mai decis să-i interzică acestuia o serie de drepturi civile, pentru o perioadă de cinci ani, şi au stabilit ca Fană să plătească soţului şi fiului victimei sale suma de 2 milioane de euro, reprezentând daune morale şi materiale.

Eugen Fană a omorât-o cu sălbăticie pe Nela Micli, fostă angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, în după-amiaza zilei de 3 aprilie 2015. Potrivit mărturisirilor făcte pe parcursul anchetei, când criminalul şi-a recunoscut faptele, el ar fi vrut să-l omoare pe soţul femeii, la care lucrase, pentru a se răzbuna. Fană a decis pe moment să o ucidă pe femeie, când a aflat că fostul patron nu era acasă. Victima nu a bănuit nicio clipă ce avea să se întâmple. Ea i-a deschis uşa larg, criminalul fiind un apropiat al familiei.

Criminalul l-a închis într-o cameră a apartamentului pe fiul victimei în vârstă de doar şapte ani, după care s-a năpustit asupra femeii cu un cuţit, pe care-l cumpărase în preziua crimei, înjunghiind-o de mai multe ori. Când a observat că femeia era moartă, el a luat cheile de la autoturismul familiei şi a plecat din localitate. A fost prins o zi mai târziu, în judeţul Vâlcea.

Crima a fost decoperită de pompierii sosiţi la faţa locului, în urma telefonului dat la 112 de soţul vicitimei, alarmat de fiul său.