O școală din Slatina caută „boboci” pentru anul școlar 2017/2018

663

Cu o tradiție de 21 de ani, școala patronată de autorul monografiei Slatinei, își deschide larg porțile în această săptămână, în căutarea de “boboci” care să-i treacă pragul la anul în clasele primare, dar și la gimnaziu.

Zi de zi, circa 600 de elevi intră pe poarta Școlii Gimnaziale “George Poboran” Slatina. Urmând exemplul dascălului George Poboran, slătineanul care a scris “Istoria orașului Slatina”, revizor școlar și director al Școlii primare nr.1 de băieți “Ionașcu”, 54 de cadre didactice le îndeamnă pașii spre cunoaștere elevilor acestei școli. Săptămâna aceasta, școala vine în întâmpinarea părinților care se gândesc unde să-și înscrie micuții la școală, prezentându-și oferta educațională în cadrul unui eveniment special.
Startul înscrierilor în clasa pregătitoare va fi dat în februarie, însă până atunci părinții trebuie să se decidă ce școală este mai bună pentru copiii lor, în funcție de rezultatele acesteia, proiecte, dotări, discipline opționale, limbi străine studiate, pentru mulți cel mai important criteriu rămânând existența after schoolurilor. O alegere privind școala de urmat la gimnaziu vor trebui să facă și părinții elevilor din clasa a IV-a.
Școala cu clasele I-VIII “George Poboran”, situată pe strada Prelungirea Tunari din Slatina, organizează pe 24 noiembrie Ziua Porților Deschise, începând cu ora 10.00. Oferta educațională 2017-2018 face referire la curriculumul la decizia școlii (disciplinele opționale), ce cuprinde: literatură pentru copii, matematică distractivă, educație pentru societate, Let’s speak english, Din tainele naturii, educație pentru sănătate, Respectă Legea, Limba și cultura franceză. Pentru elevii de gimnaziu care doresc să desfășoare activități cultural-artistice, oferta cuprinde dansuri tradiționale, grup vocal, cerc de pictură, cenaclu literar, teatru. În școală se derulează și programul after school, care se adresează elevilor din clasele pregătitoare, I și a II-a.
“La clasa pregătitoare vom funcționa cu 3 clase. Pentru clasa a V-a, vom funcționa cu 3 clase, din care una cu profil de matematică intensiv și o alta cu profil engleză intensiv. De asemenea, școala noastră oferă studiul lim,bii germane, alături de engleză și franceză. Școala este implicată în proiecte educaționale la nivel european, elevii având oportunitatea de a cunoaște sisteme de educație și tradiții din alte țări. Școala poate diversifica oferta educațională în funcție de solicitările elevilor și ale părinților”, se precizează în ofertă.
Școala Gimnazială “George Poboran” Slatina a fost înființată în 1995 și dispune de 17 săli de clasă, laboratoare de fizică, chimie, biologie, 2 cabinete de informatică -unul AeL, sală de sport, teren de sport, cabinet de asistență psihopedagogică, bibliotecă, un cabinet medical.