Războiul din UNPR aruncă în aer campania electorală a PMP. Steriu ameninţă cu plângeri penale

154
Valeriu Steriu, probleme cu subordonatii politici

Campania PMP este afectată de disputa din fostul UNPR care este un adevărat butoi cu pulbere. Curtea de Apel Bucureşti a uspendat pe termen nedefinit judecarea contestaţiei depuse de câţivatrei progresişti împotriva fuziunii prin absorţie cu PMP.

Liderul fostului UNPR, ex-deputatul de Olt Valeriu Steriu, susţine că fuziunea cu PMP nu este pusă în pericol dar recunoaşte că demersul celor trei colegi ai săi afectează activitatea formaţiunii politice pe care o reprezintă chiar în campania electorală. El a dezvăluit faptul că intenţionează să depună plângere penală împotriva celor care au contestat fuziunea.

”Trebuie precizat foarte clar că fuziunea dintre UNPR şi PMP nu este în niciun pericol pentru că instanţa judecătorească a respins intervenţia unor foşti membri UNPR. Practic, nu mai există nicio cale de atac la adresa fuziunii.
În mod mincinos şi manipulator, s-a comunicat suspendarea fuziunii, când, de fapt, magistraţii au decis suspendarea contestaţiilor aduse fuziunii UNPR-PMP, măsură de natură să vină în ajutorul procesului de definitivare a fuziunii.

În acest moment asistăm strict la o întărziere birocratică, generată de termenele instanţei, care va fi fixat in zilele urmatoare.

În al doilea rând, trebuie spus că actualele zbateri politice ale unor auto-proclamaţi disidenţi din UNPR, nu sunt decât maşinaţiunile a câtorva foşti preşedinţi de organizaţii, ceea ce îi face să nu fie reprezentativi nici din punct de vedere politic, nici din punct de vedere electoral. Cei care se revendică şi se proclamă în prezent drept liderii salvatori ai UNPR sunt, în fapt, proveniţi din PPDD şi nu au nimic în comun cu spiritul UNPR, fiind până nu de mult, chiar adservari politici ai UNPR

Recentele demersuri apărute în spaţiul public sunt făcute în ciuda voinţei manifestate de miile de delegaţi UNPR şi PMP de la Congresul de fuziune din iulie. Miza acestui grup sunt aleşii locali ai UNPR, pe care încearcă să-i dirijeze ca să le servească intereselor personale sau de grup.

Fac un apel către toţi consilierii locali ai UNPR să se detaşeze de încercările de influenţă ale acestor impostori, care ţin şedinţe şi reuniuni fantomă!

Fac un apel către toţi aleşii locali ai UNPR să rămână alături de liderii lor judeţeni sau regionali care candidează pe listele PMP şi să nu fie victime ale unui război de culise demarat de nişte oameni supăraţi că au pierdut şansa de a se înfrupta încă patru ani de zile din resursele Parlamentului.

Împreună cu colegii mei din conducerea legitimă a UNPR şi PMP, analizez inclusiv posibilitatea introducerii unor plângeri penale pentru uzurparea calităţii oficiale împotriva celor care abuzează de o calitate pe care nu o deţin de drept şi de fapt”, a declarat Valeriu Steriu pentru stiripesurse.ro

De asemenea, liderul UNPR ţine să transmită un mesaj dur către cei care contestă fuziunea: ”1) a fost suspendata CONTESTATIA impotriva fuziunii, nu fuziunea 2) Instanta a respins TOATE cererile de intervenţie formulate de persoane ce se considera din UNPR 3) UNPR este reprezentat legal de Valeriu Steriu. Simulacrul de Conferinta nu are nici o valoare juridica, nu este inregistrată nicăieri!”, susţine Steriu.