Polițiștii au intrat în campanie. Ne îndeamnă să alegem… corect

122

Astăzi, polițiștii olteni au ieșit pe stradă, în campanie electorală, distribuind afișe și pliante și îndemnând oltenii să voteze. Nu partide politice, ci să voteze corect, respectând legea, iar afișele nu arată portrete ale candidaților, ci cătușe.

Poliţiştii olteni au desfăşurat activităţi în cadrul Campania de informare a cetățenilor, sub sloganul “Alege să fii corect”, care va fi derulată în perioada 11.11 – 11.12.a.c. Campania are ca scop informarea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare. În cadrul acţiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, au fost distribuite pliante cu mesajul campaniei, informând, totodată, cetăţenii despre prevederile legii electorale şi consecinţele încălcării acesteia.„, arată un comunicat de presă remis de IPJ Olt.
Oamenii legii i-au informat pe olteni că fapta unei persoane de a vota fără a avea drept de vot de a vota de două sau mai multe ori prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat.