Școlile slătinene se închid. Profesorii pleacă-n Bulgaria

288
Gazdele organizează diverse activități pentru a-și impresiona colegii

Toate școlile din Slatina, de la toate nivelurile de învățământ, vor fi închise. Doar în câteva se va deschide ușa, și doar pentru câteva ore, acolo unde sunt planificate lecții deschise. Profesorii de informatică vor “emigra”pentru o zi în Bulgaria.

Mâine, școlarii Slatinei vor fi liberi. Profesorii lor participă la cercurile pedagogice, planificate la mai multe materii. Acestea au debutat pe 14 noiembrie şi se vor încheia pe 28, planificarea la nivel de judeţ fiind stabilită astfel încât să nu se blochee activitatea în toate şcolile. Cercurile pedagogice se susţin la mai multe materii, educaţie timpurie şi învăţământ special şi special integrat, urmate de cele ale directorilor şi ale coordonatorilor de proiecte şi programe. În zona în care se desfăşoară cercuri, elevii nu merg în acea zi la cursuri. Luni au fost liberi elevii din zona Corabia, marţi – zona Balş, miercuri – zona Caracal, joi – zona Drăgăneşti-Olt, iar vineri – zona Slatina.
În planificarea cercurilor de pe acest semestru a fost inclusă şi o activitate specială, la care participă cadre din tot judeţul. Este vorba de cercul la informatică, organizat pe tema „Dialog și cooperare transfrontalieră în sprijinul unui învățământ flexibil”, sub forma unui schimb de experiență între profesorii de informatică/T.I.C. din România și cadrele didactice din Bulgaria.
Potrivit planificării Inspectoratului şcolar Judeţean Olt, itinerariul propus este: Corabia – Turnu Măgurele – Nikopole – Pleven și retur. Participanţii se întâlnesc la prima oră a dimineţii la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Corabia, vor trece cu bacul Turnu Măgurele – Nikopole, se vor întâlni cu cadre didactice de la Liceul Soian Zaimov din Pleven şi de la Școala Ivan Vazov. Activitățile din Bulgaria se desfășoară sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Pleven.