SURPRINZĂTOR: Gabriela Szabo a pierdut șefia COSR. Află cine este noul președinte

100
Deși era favorită, Gabriela Szabo a pierdut șefia COSR

Gabriela Szabo, fost ministru al Sportului în mandatul lui Victor Ponta, a pierdut cursa pentru șefia COSR! Fostul mare scrimer, Mihai Covaliu, a fost ales, astăzi, în funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Mihai Covaliu îi urmează la şefia COSR lui Alin Petrache. Acesta a demisionat din funcție, în vară, la scurt timp după JO de la Rio, ca urmare a prestației foarte slabe a sportivilor români. România a avut în Brazilia cea mai slabă participare din istoria recentă, obţinând doar patru medalii Gabriel Sâncreian a fost suspendarea pentru doping și astfel medalia lui a fost retrasă). Cu o astfel de ,,zestre,, țara noastră s-a clasat abia pe locul 47.

Covaliu este al 17-lea şef al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în 102 ani de existenţă.

Mihai Covaliu, fost medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Sydney 2004, are 39 de ani. El este considerat unul dintre cei mai valoroşi scrimeri din istoria țării noastre după ce și-a trecut în cont bronzul olimpic, la Beijing, în 2008, dar și titlul de campion mondial şi european la sabie. În urmă cu trei ani, Covaliu a fost ales președinte al Federației Române de Scrimăși a condus lotul de sabie masculine al țării noastre la Campionatul Mondial din 2013 de la Budapesta, unde a cucerit medalia de argint. Mihai Covaliu a fost inclus în Hall of Fame-ul scrimei de către Federația Internațională de Scrimă.