Vijelia a făcut ravagii în judeţ. Află câte maşini au fost distruse şi ce localităţi au rămas în beznă

175

Oltul s-a aflat ieri sub cod galben de vânt, rafalele puternice, ce au atins până la 90 de km/h, făcând ravagii în majoritatea localităților. În șapte situații a fost nevoie chiar de intervenția pompierilor și echipajelor de la Drumuri Naționale, iar 10 localități au rămas fără curent electric.

Dacă în 14 județe din nordul și centrul țării ninsorile și viscolul au creat probleme ieri, oamenii apelând la ajutorul echipajelor pentru situații de urgență, nici Oltul nu a scăpat de problemele cauzate de vânt, județul nostru aflându-se printre cele pentru care s-a emis până aseară la ora 20.00 atenționare cod galben de vânt, fiind prognozate intensificări ale vântului, cu viteze de 60-70 de km/h și, pe arii restrânse, 89-90 de km/h. Copaci doborâți, bucăți din acoperișuri smulse, panouri căzute, geamuri sparte, reprezintă principalele probleme cauzate ieri de vijelie, nefiind înregistrate victime. Pe lista celor 17 județe care au chemat în ajutor pompierii se numără și Oltul, salvatorii intervenind la Balș, Slatina, Caracal, Vișina, Brastavățu. Ieri la prânz, zece localități erau afectate de întreruperile de energie electrică, în total aproximativ 1500 de consumatori din localitățile Baldovinești, Voineasa, Traian, Stăvaru, Fărcașele, Găneasa, Vișina, Bucinișu, Teslui.
„Echipajele ISU Olt au fost solicitate și au intervenit, împreună cu echipaje ale IPJ, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și echipaje de la drumurile naționale, în șapte situații. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale. Garda Balș a intervenit pe strada Petre Pandrea, pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism, și pe strada Nufărului, pentru degajarea unor elemente de acoperiș care au căzut pe clădirea unei centrale termice. Detașamentul Slatina a fost solicitat să intervină în strada Victoriei pentru degajarea unui panou căzut pe un autoturism și pe strada Vederii pentru degajarea unor elemente de acoperiș ( tablă ), căzute în parcarea din apropierea blocului nr. 2. Detașamentul Caracal, cu două autospeciale și SVSU Caracal au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe strada Antonius Caracalla și a unor elemente de acoperiș, pe strada Aleea Plopilor, bloc A 16, căzute în parcarea blocului. Garda Vișina și SVSU Brastavățu, împreună cu echipaje de Drumurile Naționale, au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe Drumul Național 54, între localitățile Vișina și Brastavățu. Pe timpul intervenției circulația s-a desfășurat pe un singur sens“, este bilanțul intervențiilor de ieri realizate de echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab“ al județului Olt.

VIDEO INTERVENȚII:
https://www.facebook.com/PrimariaOrasuluiBals/videos/1158436234240667/