Bica, inculpata în robă. Până când va putea profesa ca avocată

112
Alina Bica, incuulpata în robă

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, cercetat în dosarul Black Cube, și-a tras avocată-inculpată. El va fi reprezentat în fața anchetatorilor dar și a judecătorilor de fosta șefă a DIICOT, Alina Bica.

Bica l-a reprezentat astăzi pe Dragomir la Curtea de Apel București, unde s-a judecat contestaţia acestuia la prelungirea arestului preventiv. Bica s-a înscris în Baroul București, la scurt timp după ce a scăpat de arestul la domiciliu. Până la condamnarea definitive, fosta șefă a DIICOT poate profesa ca avocat.

Tribunalul Bucureşti a decis, la mijlocul lunii septembrie, arestarea preventivă a fostului angajat SRI, Daniel Dragomir, în dosarul în care este acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei israelieni să obţină informaţii despre Laura Codruța Kovesi, procurorul-şef al DNA. Potrivit unor surse judiciare, cei interesaţi să obţină informaţii despre Kovesi, ar fi plătit 1,2 milioane de euro, plata fiind făcută de fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, deşi banii nu proveneau din buzunarul propriu.

Informaţiile obținute de spionii israelieni ar fi fost divulgate procurorilor tocmai de aceștia, pe perioada în care s-au aflat arestați preventive.

Daniel Dragomir, fost locotenent-colonel al SRI în perioada 2012-2013, șef al grupării sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din cadrul SRI, a părăsit SRI în 2013. El mai este judecat de DNA, alături de soţia sa, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.